Освојене две награде на литерарном конкурсу

ОСВОЈЕНЕ ДВЕ НАГРАДЕ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ IX ФЕСТИВАЛА „ЦВРЧАК И ДРУГАРИ” У ТЕМЕРИНУ

Ученице Медицинске школе, одељења 4/2, Катарина Јовановић и Ана Нешић, учествовале су на литерарном конкурсу IX Фестивала „Цврчак и другари” који се одржава у Темерину. Сходно њиховој будућој професији – медицинска сестра/васпитач, ученице су желеле да допринесу прозном и драмском стваралаштву за децу, да подстакну машту код деце, да их заинтересују за теме које су њима прилагођене и да код деце, а можда и код одраслих, развију еколошку свест. У томе су и успеле. Након што су радови прошли селекцију, стигло је обавештење да ће ученице добити захвалнице и књиге са објављеним радовима. И то је био почетак.

Додела захвалница и књига са објављеним радовима (као и проглашење оних који су освојили награде) била је заказана за суботу, 26.6.2021. године, у Културном центру „Лукијан Мушицки” у Темерину. Иако се чинило да ће пут бити напоран (250 километара у једном смеру), било је сасвим супротно – путовање нам је било испуњено смехом, забавом, дружењем… Упознале смо Војводину!

У Културном центру у Темерину одржан је IX Фестивал „Цврчак и другари” – погледале смо кратке филмове Драмске радионице за децу „Цврчак”, уживале смо у двема представама радионице, које су припремили глумци, а ученици и ученице основних школа – једна је у гусарима, а друга о инклузивном образовању, а и о другарству и подршци. Између ових представа, организатори су прочитали имена такмичара који су освојили награде. И ту су се нашла имена наших ученица: Катарина Јовановић је освојила специјалну награду за најмаштовитији текст за бајку „Позориште у мом срцу”, а Ана Нешић специјалну награду за развијање еколошке свести за драмски текст „Чувајмо природу”.

Честитамо!

Наташа Милановић, ментор

literarni_konkurs_1
literarni_konkurs_2
literarni_konkurs_3
literarni_konkurs_4
literarni_konkurs_5
literarni_konkurs_6
literarni_konkurs_7
previous arrow
next arrow
literarni_konkurs_1
literarni_konkurs_2
literarni_konkurs_3
literarni_konkurs_4
literarni_konkurs_5
literarni_konkurs_6
literarni_konkurs_7
previous arrow
next arrow