Proslava jubileja

Medicinska škola u Ćupriji je ove godine obeležila značajan jubilej – 60 godina svog postojanja. Tim povodom zaposleni u školi su sa svojim učenicima osmislili i realizovali niz aktivnosti.

Film o Medicinskoj školi u Ćupriji, snimljen povodom jubileja – 60 godina postojanja škole.

Obeležavanje jubileja je započelo 24.9.2018.g, u 15 časova, kada je u holu škole održana promocija Monografije Medicinske škole.  Svoja razmišljanja o školi, zanimljiva iskustva i sećanja podelili su sa nama sadašnji i bivši profesori i učenici Medicinske škole. Kolege u penziji i bivši učenici škole dobili su ovom prilikom zahvalnicu Medicinske škole i primerak Monografije. Zahvalnice je uručila direktorka škole Zorica Marinković. Promocija Monografije je uveličana nastupom orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije. Promocija je završena prigodnim posluženjem.

 

Istog dana u 18 časova u sali Šomo održan je prvi deo svečane akademije, pod nazivom „Škola nekada“. Članovi  dramske sekcije naše škole  su izveli pozorišnu predstavu „Šešir profesora Koste Vujića“. Priredbu su obogatile zanimljive plesne i muzičke tačke.

 

Drugog dana proslavljanja jubileja, 25.9.2018.g. najpre je u nastavničkoj kancelariji održan koktel dobrodošlice za bivše đake i penzionere. Usledila je pokazna vežba i realistički prikaz, u organizaciji sekcije Prve pomoći. U 18 časova u sali Šomo održan je drugi deo svečane akademije, ovoga puta pod nazivom „Škola danas“. U sklopu ovog dela akademije prikazan  je kratak film o Medicinskoj školi, zatim je direktorka škole uručila zahvalnice saradnicima i prijateljima Medicinske škole.

 

Nakon toga uživali smo u izuzetno zanimljivoj, smešnoj, ali i poučnoj pozorišnoj predstavi, koju je pripremila naša dramska sekcija, pod vođstvom profesorke Nataše Milanović.

 

Drugi dan proslavljanja jubileja završen je svečanom večerom, koja je održana u restoranu „Mihajlović“ u Ćupriji.

 

Proslavu jubileja škole zaokružili su sportski susreti, koji su održani 26.9.2018.g, u fiskulturnoj sali škole, a u organizaciji profesora fizičkog vaspitanja Darka Nikodijevića, Tijane Peković i Zorana Đorđevića. Učenice naše škole igrale su odbojku sa učenicama  Gimnazije u Ćupriji,  a dečaci su se u basketu takmičili sa učenicima Gimnazije iz Ćuprije i Tehničke škole iz Ćuprije.