Прослава јубилеја

Медицинска школа у Ћуприји је ове године обележила значајан јубилеј – 60 година свог постојања. Тим поводом запослени у школи су са својим ученицима осмислили и реализовали низ активности.

Филм о Медицинској школи у Ћуприји, снимљен поводом јубилеја – 60 година постојања школе.

Обележавање јубилеја је започело 24.9.2018.г, u 15 часова, када је у холу школе одржана промоција Монографије Медицинске школе.  Своја размишљања о школи, занимљива искуства и сећања поделили су са нама садашњи и бивши професори и ученици Медицинске школе. Колеге у пензији и бивши ученици школе добили су овом приликом захвалницу Медицинске школе и примерак Монографије. Захвалнице је уручила директорка школе Зорица Маринковић. Промоција Монографије је увеличана наступом оркестра Школе за музичке таленте из Ћуприје. Промоција је завршена пригодним послужењем.

 

Истог дана у 18 часова у сали Шомо одржан је први део свечане академије, под називом „Школа некада“. Чланови  драмске секције наше школе  су извели позоришну представу „Шешир професора Косте Вујића“. Приредбу су обогатиле занимљиве плесне и музичке тачке.

 

Другог дана прослављања јубилеја, 25.9.2018.г. најпре је у наставничкој канцеларији одржан коктел добродошлице за бивше ђаке и пензионере. Уследила је показна вежба и реалистички приказ, у организацији секције Прве помоћи. У 18 часова у сали Шомо одржан је други део свечане академије, овога пута под називом „Школа данас“. У склопу овог дела академије приказан  је кратак филм о Медицинској школи, затим је директорка школе уручила захвалнице сарадницима и пријатељима Медицинске школе.

 

Након тога уживали смо у изузетно занимљивој, смешној, али и поучној позоришној представи, коју је припремила наша драмска секција, под вођством професорке Наташе Милановић.

 

Други дан прослављања јубилеја завршен је свечаном вечером, која је одржана у ресторану „Михајловић“ у Ћуприји.

 

Прославу јубилеја школе заокружили су спортски сусрети, који су одржани 26.9.2018.г, у фискултурној сали школе, а у организацији професора физичког васпитања Дарка Никодијевића, Тијане Пековић и Зорана Ђорђевића. Ученице наше школе играле су одбојку са ученицама  Гимназије у Ћуприји,  а дечаци су се у баскету такмичили са ученицима Гимназије из Ћуприје и Техничке школе из Ћуприје.