Још једна награда за литерарни рад

КАТАРИНА ЈОВАНОВИЋ 4/2, УЧЕНИЦА НАШЕ ШКОЛЕ, ОСВОЈИЛА ТРЕЋУ НАГРАДУ ЗА ЛИТЕРАРНИ РАД „МОЈА ОТАЏБИНА СРБИЈА”

На самом крају, за цео свет, тешке године, 31. 12. 2020. објављени су резултати конкурса Православног дечјег часописа „Светосавско звонце” и Српског одељења Међународног фонда јединства православних народа (Москва) на тему „Моја Отаџбина Србија”. Учесници, који су били подељни у четири групе (прва група – од предшколског узраста до другог разреда основне школе; друга група – од трећег до петог разреда основне школе; трећа група – од шестог до осмог разреда основне школе; четврта група – ученици средњих школа), могли су да на задату тему пошаљу ликовне радове, литерарне радове, кратак филм, видео или музику.

Ученица наше школе, а одељења 4/2 (у тренутку слања рада 3/2), Катарина Јовановић, освојила је трећу награду за литерарни рад.

Циљ конкурса је духовно, морално и патриотско васпитање, очување српског језика и писма. Катарина је успела у остваривању циља, уз моралну подршку Наташе Милановић, професорке српског језика и књижевности.

Катарина је наш понос! Њена љубав према писаној речи, у стиху или прози, је и љубав према свему што дише на овом свету – према биљкама, животињама, људима, али и ономе што наизглед не дише, али и те како живи – према нашој отаџбини и љубави уопште као смислу живота! Катарина осећа сваку реч коју напише и проживљава је. Око ње су звезде, око ње је мирис земље и живота, који она удише пуним плућима, а уз њу је и вера у Бога која јој даје снагу да истраје на свим животним пољима – да буде самостална, своја, да се бори и када изгледа да је немогуће победити… А побеђује увек!

Све честитке Катарини Јовановић, ментору Наташи Милановић и Тијани Пековић, одељењском старешини одељења 4/2!

Награђени рад можете прочитати на следећим линку:
Моја Отаџбина Србија, аутор: Катарина Јовановић