Obeležen Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1.oktobra sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja okruženja u kome živimo potrebama i mogućnostima starijih osoba.

Naša škola je obeležila Međunarodni dan starih posetom Gerontološkom centru u Jagodini. U sklopu te posete organizovano je više aktivnosti: predavanje o dijabetesu je održala profesorka Marija Petrović, a u okviru tima za karijerno vođenje i savetovanje  učenici profila medicinska sestra-tehničar su merili krvni pritisak, puls i saturaciju, učenici profila fizioterapeutski tehničar su masirali starije osobe, a učenici profila laboratorijski tehničar su vršili merenje nivoa šećera u krvi. I naravno, pored stručno i profesionalno obavljenih medicinskih aktivnosti,  starijim osobama je bilo veoma važno i druženje, pažnja i poruka da nisu sami, da su učenici Medicinske škole u Ćupriji, budući medicinski radnici, uvek tu da im pomognu.

Uz učenike naše škole, ovu posetu su  realizovali profesori Marija Petrović, Nevena Gajić, Jovana Jovanović, Danijela Antić, Tamara Milenković, Anđela Adamović, Jelena Simić i direktorka Zorica Marinković.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider