Обележен Међународни дан старијих особа

Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1.октобра са циљем да се нагласи важност прилагођавања окружења у коме живимо потребама и могућностима старијих особа.

Наша школа је обележила Међународни дан старих посетом Геронтолошком центру у Јагодини. У склопу те посете организовано је више активности: предавање о дијабетесу је одржала професорка Марија Петровић, а у оквиру тима за каријерно вођење и саветовање  ученици профила медицинска сестра-техничар су мерили крвни притисак, пулс и сатурацију, ученици профила физиотерапеутски техничар су масирали старије особе, а ученици профила лабораторијски техничар су вршили мерење нивоа шећера у крви. И наравно, поред стручно и професионално обављених медицинских активности,  старијим особама је било веома важно и дружење, пажња и порука да нису сами, да су ученици Медицинске школе у Ћуприји, будући медицински радници, увек ту да им помогну.

Уз ученике наше школе, ову посету су  реализовали професори Марија Петровић, Невена Гајић, Јована Јовановић, Данијела Антић, Тамара Миленковић, Анђела Адамовић, Јелена Симић и директорка Зорица Маринковић.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider