Započet projekat reciklaže

Učenici naše škole su pokrenuli projekat za odlaganje otpada (papir, plastika, limenke). Projekat pod nazivom  „Šta Nam Teško“ je osmišljen kroz saradnju Učeničkog parlamenta i Učeničke zadruge naše škole. Promocija projekta biće  održana 10.11.2021, u holu škole, sa početkom u 11.00. Ipak, i pre zvanične promocije učenici i nastavnici naše škole su već uradili neke važne poslove:  kante za odlaganje otpada su kupljene i uspostavljen je dogovor sa Agencijom za reciklažu iz Jagodine, koja će otkupljivati sav prikupljen reciklažni materijal.

Poster za projekat osmislila je profesorka preduzetništva, Marija Marinković. Planirano je i da odeljenske starešine edukuju učenike kako da pravilno sortiraju otpad. Učenici su izrazili želju da oslikaju kante za reciklažu. Oslikavanje kanti će započeti u prvoj nedelji novembra.

Naša škola je veoma ponosna na učenike koji i  u ovim teškim vremenima nalaze u sebi snagu da oplemene svakodnevicu svojom vedrinom, entuzijazmom i druženjem, kao i da doprinesu podizanju svesti o važnosti očuvanja životne sredine.