Започет пројекат рециклаже

Ученици наше школе су покренули пројекат за одлагање отпада (папир, пластика, лименке). Пројекат под називом  „Шта Нам Тешко“ је осмишљен кроз сарадњу Ученичког парламента и Ученичке задруге наше школе. Промоција пројекта биће  одржана 10.11.2021, у холу школе, са почетком у 11.00. Ипак, и пре званичне промоције ученици и наставници наше школе су већ урадили неке важне послове:  канте за одлагање отпада су купљене и успостављен је договор са Агенцијом за рециклажу из Јагодине, која ће откупљивати сав прикупљен рециклажни материјал.

Постер за пројекат осмислила је професорка предузетништва, Марија Маринковић. Планирано је и да одељенске старешине едукују ученике како да правилно сортирају отпад. Ученици су изразили жељу да осликају канте за рециклажу. Осликавање канти ће започети у првој недељи новембра.

Наша школа је веома поносна на ученике који и  у овим тешким временима налазе у себи снагу да оплемене свакодневицу својом ведрином, ентузијазмом и дружењем, као и да допринесу подизању свести о важности очувања животне средине.