Стручна посета Нишкој бањи

Стручна посета Нишкој бањи реализована је 12.12.2019. године, у оквиру блок наставе из кинезитерапије одељења 4-2 (образовни профил физиотерапеутски техничар).

Посету је организовао руководилац тима за каријерно вођење и саветовање Марија Петровић, заједно са активом наставника профила физиотерапеутског техничара – Невена Гајић, Данијел Петровић, Драгана Ђорђевић Станојевић, као и наставником Горданом Тадић Приморац и директорком Зорицом Маринковић.

Ученици су заједно са наставницима и директорком школе обишли комплекс „Радон“ где су се упознали са начином рада и рехабилитацијом кардиолошких болесника.

Ученици су имали прилику да виде нове апарате (лимфатик, Vacumed, бежични стимулатор, апарат за пасивно вежбање горњих екстремитета, ергобицикле, комору за пелоид). Обишли смо и велнес комплекс, где су ученици могли да виде просторије за масаже, сауну, вибросауну, тапидаријум, каде за хидропроцедуре.  Присуствовали смо групним вежбама у базену (кардиоваскуларна обољења). Ученици су учествовали у самом раду у електроблоку и кинезисали, где су применили већ стечене вештине са пацијентима.

Обишли смо и комплекс „Зеленгора“ и упознали са начином рада у елекроблоку и кинезисали.

Посета је од великог значаја за унапређење знања у ченика, као и саме сарадње наше школе и Нишке бање. Захваљујемо се дивном и љубазном, а пре свега стручном особљу које је посету Нишкој бањи учинило посебном за наше ученике.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider