Ekskurzija četvrte godine

Relacija: Ćuprija – Prag – Drezden – Karlove Vari – Bratislava – Ćuprija

Vreme izvođenja ekskurzije: 16-20.9.2019

Turistička agencija „Dane turs“ Jagodina

Na ekskurziju je išlo 76 učenika. Za organizaciju ekskurzije i brigu o učenicima bili su zaduženi njihovi profesori,  odeljenske starešine: Nikodijević Darko, Milenković Zoran i Milenković Tamara, kao i vođa puta  Jelena Simić. Ekskurziji su takođe prisustvovali profesorke Ivana Jovanović i Anđela Adamović, lekar Snežana Ilijev i predstavnik turističke agencije Slobodan Milojević.

Prvog dana puta, 16.9.2019, stigli smo u Prag. Bili smo smešteni u hotelu „Top“, u koji smo stigli u 20.30.Nakon večere učenici su raspoređeni po sobama. Pre smeštanja u hotel, učenicima je uzet depozit u iznosu od 50 evra, koji je nakon izlaska iz hotela svima, u celini vraćen.

Drugog dana organizovan je obilazak Praga, sa stručnim vodičem, a nakon toga učenici su imali slobodno vreme u Pragu. Nakon povratka u hotel, odmora i večere, organizovana je poseta obližnjem tržnom centru. Povratak u hotel je bio u 21.30.

Trećeg dana ekskurzije posetili smo Drezden, u pratnji stručnog vodiča. Nakon obilaska znamenitosti Drezdena, učenici su imali slobodno vreme do 16.30. U hotel smo se vratili u 19.30. Nakon večere, ogranizovan je ponovo odlazak u centar Praga. Povratak u hotel je bio u 23.00.

Četrvrti dan ekskurzije bio je namenjen za posetu najpoznatije banje u Češkoj, Karlovih Vari. I za ovaj obilazak agencija je obezbedila stručnog vodiča. Nakon obilaska Karlovih Vari, u povratku smo još jednom svratili u centar Praga, gde su učenici imali slobodno vreme, pa smo se nakon toga vratili u hotel na večeru i odmor.

Petog dana smo napustili hotel i započeli povratak kući. Napravili smo pauzu u gradu Brnu, gde je ogranizovana poseta tržnom centru. Sledeće zaustavljanje je bilo u Bratislavi, tako da su učenici imali prilike da vide još jednu prestonicu. Nakon toga smo nastavili put i stigli u Ćupriju umorni, ali srećni i prepuni divnih utisaka.

Program ekskurzije je u potpunosti realizovan. Profesori i predstavnik turističke agencije su odlično sarađivali. Vozači su bili veoma odgovorni, pa smo bili bezbedni i sigurni tokom putovanja. Za sve vreme trajanja  ekskurzije, učenici su se ponašali odgovorno i savesno. Celokupnu ekskurziju obeležila je atmosfera zajedništva i dobrog raspoloženja, među svim učesnicima. Opšti utisak svih je da je ekskurzija u potpunosti ispunila sve svoje ciljeve.

USKORO ĆE BITI JOŠ SLIKA!!!