Екскурзија четврте године

Релација: Ћуприја – Праг – Дрезден – Карлове Вари – Братислава – Ћуприја

Време извођења екскурзије: 16-20.9.2019

Туристичка агенција „Дане турс“ Јагодина

На екскурзију је ишло 76 ученика. За организацију екскурзије и бригу о ученицима били су задужени њихови професори,  одељенске старешине: Никодијевић Дарко, Миленковић Зоран и Миленковић Тамара, као и вођа пута  Јелена Симић. Екскурзији су такође присуствовали професорке Ивана Јовановић и Анђела Адамовић, лекар Снежана Илијев и представник туристичке агенције Слободан Милојевић.

Првог дана пута, 16.9.2019, стигли смо у Праг. Били смо смештени у хотелу „Топ“, у који смо стигли у 20.30.Након вечере ученици су распоређени по собама. Пре смештања у хотел, ученицима је узет депозит у износу од 50 евра, који је након изласка из хотела свима, у целини враћен.

Другог дана организован је обилазак Прага, са стручним водичем, а након тога ученици су имали слободно време у Прагу. Након повратка у хотел, одмора и вечере, организована је посета оближњем тржном центру. Повратак у хотел је био у 21.30.

Трећег дана екскурзије посетили смо Дрезден, у пратњи стручног водича. Након обиласка знаменитости Дрездена, ученици су имали слободно време до 16.30. У хотел смо се вратили у 19.30. Након вечере, огранизован је поново одлазак у центар Прага. Повратак у хотел је био у 23.00.

Четрврти дан екскурзије био је намењен за посету најпознатије бање у Чешкој, Карлових Вари. И за овај обилазак агенција је обезбедила стручног водича. Након обиласка Карлових Вари, у повратку смо још једном свратили у центар Прага, где су ученици имали слободно време, па смо се након тога вратили у хотел на вечеру и одмор.

Петог дана смо напустили хотел и започели повратак кући. Направили смо паузу у граду Брну, где је огранизована посета тржном центру. Следеће заустављање је било у Братислави, тако да су ученици имали прилике да виде још једну престоницу. Након тога смо наставили пут и стигли у Ћуприју уморни, али срећни и препуни дивних утисака.

Програм екскурзије је у потпуности реализован. Професори и представник туристичке агенције су одлично сарађивали. Возачи су били веома одговорни, па смо били безбедни и сигурни током путовања. За све време трајања  екскурзије, ученици су се понашали одговорно и савесно. Целокупну екскурзију обележила је атмосфера заједништва и доброг расположења, међу свим учесницима. Општи утисак свих је да је екскурзија у потпуности испунила све своје циљеве.

УСКОРО ЋЕ БИТИ ЈОШ СЛИКА!!!