Draga deco, uvaženi roditelji, poštovane kolege!

Draga deco, uvaženi roditelji, poštovane kolege!

Nije lako ostaviti u amanet zalog za budućnost, za vas, deco naša, dragi moji učenici.

Odlika svakog prosvetnog radnika je da ne stvara za danas i sutra,već za buduće dane, da posvećenost u poslu bude putokaz vama da nastavite da vredno učite.

Vi, moji učenici, ste izabrali najhumaniji poziv na svet – da lečite i brinete o svima nama. Da biste završili ovu školu poziv zdravstvenog radnika morate mnogo voleti jer ovaj posao je na pijedestalu Božanskog. Ono što Bog blagoslovi, ljudi ne mogu uništiti. Učite vredno, nemojte dozvoliti ovoj strašnoj pošasti da vas zaustavi u nizanju uspeha na koji smo mi – vaši profesori i vaši roditelji najponosniji.

Ponosna srca stojim pred himnom naše Srbije i pred zakletvom sa kojom vi započinjete korake u oblasti medicine i vođeni ljubavlju završavate Medicinsku školu: “Svečano se obavezujem pred  Bogom i u prisustvu ovog skupa da ću provesti ceo svoj život u moralnoj čistoti i da ću se odano baviti svojom profesijom”

Neka vas u narednim danima motivišu herojska dela vaših starijih kolega koji sve čine da spasu svaki život obolelog.

Dragi roditelji, budite podrška vašoj deci i stalno ih podsećajte da je znanje najmoćnije oružje. Hrabrite ih da uče redovno i odgovaraju svim zahtevima koje im postavljaju njihovi profesori u želji da svi zajedno uspešno okončamo ovu školsku godinu.

Draga deco, budite ponos svojim profesorima i školi, svojim roditeljima.

VI STE NAŠA BUDUĆNOST OD KOJE MI NIKADA NEĆEMO ODUSTATI.

Do ponovnog viđenja u vašoj Medicinskoj školi pozdravlja vas i stoji vam na usluzi  vaša direktorka i profesori Medicinske škole iz Ćuprije .

Direktor  Medicinske škole

Zorica Marinković, prof.