Драга децо, уважени родитељи, поштоване колеге!

Драга децо, уважени родитељи, поштоване колеге!

Није лако оставити у аманет залог за будућност, за вас, децо наша, драги моји ученици.

Одлика сваког просветног радника је да не ствара за данас и сутра,већ за будуће дане, да посвећеност у послу буде путоказ вама да наставите да вредно учите.

Ви, моји ученици, сте изабрали најхуманији позив на свет – да лечите и бринете о свима нама. Да бисте завршили ову школу позив здравственог радника морате много волети јер овај посао је на пиједесталу Божанског. Оно што Бог благослови, људи не могу уништити. Учите вредно, немојте дозволити овој страшној пошасти да вас заустави у низању успеха на који смо ми – ваши професори и ваши родитељи најпоноснији.

Поносна срца стојим пред химном наше Србије и пред заклетвом са којом ви започињете кораке у области медицине и вођени љубављу завршавате Медицинску школу: “Свечано се обавезујем пред  Богом и у присуству овог скупа да ћу провести цео свој живот у моралној чистоти и да ћу се одано бавити својом професијом”

Нека вас у наредним данима мотивишу херојска дела ваших старијих колега који све чине да спасу сваки живот оболелог.

Драги родитељи, будите подршка вашој деци и стално их подсећајте да је знање најмоћније оружје. Храбрите их да уче редовно и одговарају свим захтевима које им постављају њихови професори у жељи да сви заједно успешно окончамо ову школску годину.

Драга децо, будите понос својим професорима и школи, својим родитељима.

ВИ СТЕ НАША БУДУЋНОСТ ОД КОЈЕ МИ НИКАДА НЕЋЕМО ОДУСТАТИ.

До поновног виђења у вашој Медицинској школи поздравља вас и стоји вам на услузи  ваша директорка и професори Медицинске школе из Ћуприје .

Директор  Медицинске школе

Зорица Маринковић, проф.