Osnovno o školi

Srednja Medicinska škola u Ćupriji nalazi se u ulici Rada Končara br. 3.

Medicinska škola obrazuje učenika u području rada: Zdravstvo i socijalna zaštita. Verifikovana je za osam profila u četvorogodišnjem trajanju i jednim u trogodišnjem trajanju (zdravstveni negovatelji).

Teorijska nastava se realizuje u zgradi škole. Najveći deo vežbi i vežbi u bloku stručnih predmeta obavlja se na odeljenjima Opšte bolnice Ćuprija, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje. U okviru škole postoji fiskulturna sala.

Nastava opštih i stručnih predmeta predmeta stručno je zastupljena i moderna. Nastavu izvode nastavnici zaposleni u školi kao i doktori medicine –specijalisti. U školi rade i stručni saradnici: pedagog i bibliotekar.

Škola je gradila svih proteklih godina uspešan i prepoznatljiv stil rada a , ali ono što je predstavljalo poseban kvalitet i resurs su učenici.  Zbog velikog interesovanja za zanimanja zdravstvene struke i selekcije prilikom upisa, u školu se upisuju odlični i vrlo dobri učenici što predstavlja izuzetan potencijal za ostvarivanje svih nastavnih programa. Učenici učestvuju u velikom broju sekcija, uzimaju učešće na takmičenjima i tamo postužu zapažene rezultate.

Đački parlament učenika je veoma aktivan, i preko njega učenici aktivno oblikuju školske aktivnosti.

Bezbednost u školi je visoka: dežurstvo nastavnika je redovno, dežurstvo učenika takođe, a objekti i dvorište škole obezbeđeni su unutrašnjim i spoljašnjim video-nadzorom.