Ученик генерације за школску 2017/18. годину

Андрија Бркић је рођен 15.6.1999, у Параћину, отац Слађан Бркић, мајка Славица Бркић. Тренутно пребивалиште му је село Својново.

Медицинску школу је уписао школске 2014/15. године. Од тренутка када је крочио у Медицинску школу, ученик Андрија Бкић се посветио, не само учењу, већ и учешћу у многобројним такмичењима и ваннаставним активностима. Његово учење се никада није сводило на репродуковање научених података, већ на разумевање наученог и на повезивање градива из различитих предмета. Осим тога, запажено је да одлично зна да пренесе знање, а то је показивао када је помагао својим друговима из одељења да разумеју неко књижевно дело, хемијске и математичке формуле и све оно што им је ове четири године представљало препреку ка новом школском, али и животном успеху.

Увек тачан. Сналажљив и упоран до крајњих граница. Поштен. Духовит и насмејан тако да човек помисли да нема никаквих проблема. А имао их је, као и сви тинејџери. Хуман, несебичан, сналажљив, одговоран, како према својим вршњацима, тако и према пацијентима, наставницима, професорима и свима у свом окружењу. Ангажован у секцији Црвеног крста (прва помоћ, промоција хуманих вредности, многим хуманитарним акцијама), волонтер Црвеног крста, учесник стручних такмичења и школског такмичења из Здравствене неге, али и најбољи граматичар у Ћуприји – једини матурант у Поморавском округу који се пласирао на Републичко такмичење из српског језика и језичке културе школске 2017/18. године и један од тридесет матураната који најбоље познају књижевност у Републици Србији. Његов ментор на такмичењима из српског језика и језичке културе и из књижевности, наставник српског језика и књижевности, са правом жали што Андрија неће наставити да се бави овим предметом и на факултету, јер га већ види као доктора наука у области синтаксе. Али ипак, сви ми, поново са правом,  видимо га као доктора медицине. То је пут који је сам одабрао и којим ће, надамо се од срца, ускоро почети да корача.

Чућемо ми још о свестраној личности Андрије Бркића и са поносом ћемо истицати за неколико година да је био ђак Медицинске школе у Ћуприји.